Smoothie Bowl:
Ingrediënten:
1 bevroren banaan
Half kopje bevroren kersen of bessen
Half kopje amandelmelk
Halve verse banaan in plakjes
Verse frambozen
Verse bramen
1 tl chia zaden
1 el pompoenzaden
1 el kokos rasp
1/4 kopje granaatappel pitjes
Bereidingswijze:
Doe de bevroren banaan, kersen of bessen,amandelmelk in een blender.
Meng tot een gladde massa en giet het in een kom.
Top de smoothie bowl met banaan, frambozen,bramen,chia zaden, pompoenzaden, kokos en de granaatappel pitjes.
Bron: blog Fitgirl.nl
Bananen pannenkoeken:
Ingrediënten voor 8 mini pannenkoeken:
2 eieren
2 ( rijpe ) bananen
1 tl bakpoeder
Kokosolie of roomboter
evt. Ahornsiroop en blauwe bessen
Bereidingswijze:
Prak de bananen fijn op een snijplank en kluts de eieren in een kommetje, voeg de bananen en bakpoeder toe aan de eieren en meng even goed door.
Verwarm een kleine koekenpan met kokosolie of klontje roomboter op laag vuur.
Laat een paar minuten stollen, en draai daarna voorzichtig om met een spatel.
Bak de andere kant ook mooi bruin.
Doe de pannenkoekjes op een mooi bord, schenk er evt. een beetje ahornsiroop erover en evt blauwe bessen of iets anders natuurlijk.
Bron: lekkeretenmetlinda.nl
Roerei met tomaat:
Ingrediënten voor 1 persoon:
2 volkoren boterhammen
Halvarine,margarine of boter om de boterhammenmee te besmeren
1 grote tomaat
1 ei
Klontje boter, margarine
Peper en zout
Bereidingswijze:
Smeer eerst de boterhammen.
Halveer de tomaat en verwijder het kroontje.
Snijd de tomaat in stukjes.
Klontje boter in de koekenpan en bak de stukjes tomaat op een matig vuur tot ze net iets zacht beginnen te worden.
Tik het eiop de rand van de koekenpan, breek het ei boven de pan en roer alles met een houten spatel of een vork meteen flink door elkaar.
Zet de hittebron hoger en blijf roeren tot het in de pan gestold is en het vocht dat uit de tomaat gekomen is, is verdampt.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Bron: dekooktips.com
Roggepap met appel en noten:
Ingrediënten voor 2 personen:
100 gram roggevlokken
150 ml water
100 ml appelsap ( ongezoet )
1 stuks appel geraspt
30 gram hazelnoten of andere noten
Honing
Griekse yoghurt
evt kaneel
Bereidingswijze:
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan, en hak ze daarna grof.
Rasp de appel grof.
Meng de roggevlokken met het water en de appelsap in een pannetje en kook het mengsel ongeveer 5-7 minuten tot het geheel is ingedikt.
Blijf roeren terwijl het zachtjes kookt.
Roer evt. wat kaneel door de roggepap.
Serveer de roggepap met de geraspte appel en de geroosterde hazelnoten.
Besprenkel het geheel met honing en schep er wat griekse yoghurt bovenop.
Bron: blog micook.nl
Boterham met avocado en tomaat:
Ingrediënten 1 persoon:
2 boterhammen
1 avocado
1 tomaat in plakjes
Zout en peper
evt. een snufje chilipoeder
2 el creme fraiche
Bereidingswijze:
Snijd de avocado in stukjes en leg deze in een kom.
Voeg bij de creme fraiche, beetje zout, peper en evt.chilipoeder.
Roer alles tezamen tot een smeuïg geheel.
Smeer de boterhammen ermee in en leg bovenop de plakjes tomaat en strooi er evt. nog wat zout overheen.
Bron: Google.
Zadencrackers belegt met plakjes komkommer, tomaat en een gekookt ei en wat mayonaise op basis van olijfolie.
Ingrediënten:
2 zadencrackers
Plakjes komkommer
Plakjes tomaat
1 gekookt ei
beetje mayonaise
Bereidingswijze:
Beleg je zaadcrackers met plakjes komkommer en tomaat en daar bovenop de plakjes gekookt ei, en doe er wat mayonaise op met evt. wat zout.
Bron: www.koolhydraatarmrecept.nl
Chia pudding:
Ingrediënten:
15 gram chia zaad
100 ml amandelmelk of kokosmelk
4 el havermout
1 kiwi in stukjes
Paar gecrushte walnoten
1 el rozijnen
Bereidingswijze:
Maak de avond ervoor de chia pudding.
Mix de chia zaden met de melk.
Meng dit goed met elkaar en laat een nacht in de koelkast staan.
De volgende ochtend, roer de chia pudding goed door zodat het goed gemengd is.
Als het goed is, is de meeste melk geabsorbeerd door de zaden en is het een soort gelei geworden.
Doe het is een glas.
Voeg nu zo'n 4 el havermout toe, meer kan natuurlijk altijd, afhankelijk van je honger.
Vervolgens schep je de kiwistukjes op de havermout, je kan natuurlijk ook voor een ander fruitsoort kiezen.
Tot slot garneren met de noten en rozijnen.
Bron: blog: ilovehealth.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten