donderdag 11 februari 2016

10 super gezonde voedsel combinaties!!!

Hej hej,

Spinazie en Rode Bieten:

Donkere bladgroente kun je het beste eten met andere groenten of fruitsoort die rijk is aan vitamine C,
dan word de ijzer optimaal opgenomen, dus een super combinatie spinazie en rode bieten.

Groene thee met Citroen:

Groene thee is gezond bevat veel anti-oxidanten, versnelt je stofwisseling en zorgt voor een goede vochthuishouding.
In combinatie met citroen dan neemt je lichaam 13 x zoveel anti-oxidanten op.

Broccoli en Tomaat:

Broccoli bevat glucosinolaten, zwavelhoudende stoffen die de produktie stimuleren van superactieve
enzymnen, enzymen vervolgens>anti-oxidanten, anti-oxidanten vervangen de vrije radicalen.

Tomaten bevat lycopeen, is een krachtige anti-oxidant, 10x krachtige dan vitamine E.

Eet ze samen en ze worden nog krachtiger.

Blauwe Bessen en Walnoten:

Blauwe bessen hebben een ontstekingsremmende werking en gaan veroudering tegen.

De gezondste noten zijn walnoten, rijk aan omega 3 en anti- oxidanten.

Eet ze samen met yoghurt, erg lekker.

Zwarte Peper en Kurkuma:

Zwarte peper is goed voor de spijsvertering.

Kurkuma is ook bekend als geelwortel en koenjit.
Kurkuma zuivert, gaat ontstekkingen tegen en goed voor de darmen.

Avocado en Groenten:

Avocado bevat gezonde vetten.
Die gezonde vetten helpen bij de opname van de anti- oxidanten,  Lycopeen ( tomaten ) en betacaroteen dat o.a in wortelen en groene bladgroenten zit.

Lekker een salade maken van avocado,sla en tomaat.

Haver en Sinaasappelsap:

Haver of havermout is op zich zelf al een superfood.
Havervlokken als muesli of havermoutpap, verlaagt je cholesterol, bevat vitamine B1, fosfor en magnesium.

Drink er sinaasappelsap bij dat rijk is aan vitamine C en de cholesterolverlagende werking wordt daarmee verdubbeld. 

Vis en Knoflook:

Vette vis is gezond zoals zalm vanwege de mineralen, zink, ijzer, koper, selenium en iodine, zorgt voor een cholesterolverlagende werking.

In combinatie met het eten van knoflook versterkt dat effect nog eens.

Appel en Pure Chocolade:

Appels bevatten veel quercetine, die stof vind je het meest onder de schil, die stof heeft een positieve
werking bij allergieën, beschermt je cellen en cholesterol verlagend.

Chocolade bevat de stof catechine een belangrijk anti- oxidant.

Samen zorgen ze ervoor dat de aderen gezond blijven en het cholesterol op peil blijft.

Pinda's en Volkorenprodukten:

Volkorenprodukten rijk aan aminozuren, dat zijn belangrijke proteïnen die een rol spelen bij de opbouw en het instand houden van je spiermassa.

Als pinda's in combinatie met volkoren produkten worden gegeten is er een complete keten wat kan
worden omgezet in proteïnen.

Dus een volkoren boterham met pindakaas is vooral na het sporten een gezonde snack.

Bron: rubriek.nl
Foto's Google, daarna zelf bewerkt.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten